U Istanbulu očekuju 15 000 navijača

Svi fokusirani na FF

U Istanbulu očekuju 15 000 navijača

Utakmicama polufinala Eurolige koje su na rasporedu u petak 11. maja i zvanično će početi dešavanja na košarkaškom Final Fouru u Istanbulu.  

Na parket će u prvom polufinalu u 17:00 izaći sastavi CSKA i aktuelnog evropskog prvaka Panathinaikosa. Nakon njih u 20:00 sastaju se Olympiakos i Barelona. Sve utakmica FF-a u Istanbulu će se igrati u Sinan Erdem Areni, a organizatori turnira očekuju dolazak oko 15 000 fanova ova četiri kluba.

 

Organizatori su upravo zbog ovolikog broja navijača ovih dana ponovo informisali sve zainteresovane da su sve karte za ovaj događaj već odavno rasprodane, te da niko niti ne pokušava bez ulaznice krenuti put dvorane i stvarati bespotrebnu gužvu.

 

Ujedno, Sinan Erdem Arenu će obezbjeđivati 1 500 policajaca, koji će prema riječima zvaničnika biti svima na usluzi ujedno obezbjeđujući mir i zaštitu za sve ljubitelje košarke.

 

Svi ostali koji će željeti biti dio velikog košarkaškog turnira obezbjeđena je Fan zona koja će se nalaziti u Taksim Gezi Parku odmah pored poznatog Taksim Squera. Za muzički ugođaj će se brinuti popularni domaći MC Ali Tinaz i nema nikakve sumnje da će se uz turnire 3 na 3 i ostale događaje svi prisutni dobro zabaviti.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

Interesantno je i to da će glavni sponzor Eurolige Turkish Airlines, specijalnim letovima prevesti sve timove učesnike turnira od njihovih gradova do Istanbula. Istanbula, koji je, očito je to, spreman i sa velikim nestrpljenjem očekuje Final Four Eurolige.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.