U Mostaru oformljen KK Velež, već u subotu prva službena utakmica

Veležov grb s nogometnog dresa prešao i na košarkaški

U Mostaru oformljen KK Velež, već u subotu prva službena utakmica

Nedavno se u Mostaru, fuzijom dva kluba, KK Lokomotiva i OKK Mostar zvanično oformio KK Velež Mostar. 

Košarkaški Klub Velež sastavljen je od isključivo domaćih, uglavnom mladih košarkaša a s natjecanjem će otpočeti u A-2 ligi - Jug.

Momci već neko vrijeme pod budnim okom trenera Dženana Šute vrše pripreme za nadolazeću sezonu a premijerni nastup mladi klub imat će već u narednu subotu kada će u dvorani "Midhat Hujdur Hujka" u Sjevernom Logoru mladi Mostarci dočekati ekipu KK Iskre iz Bugojna.

U prvoj sezoni pred ovim timom nema velikih imperativa ali se u klubu nadaju da bi mogli dohvatiti play-off kroz koji bi eventualno mogli dohvatiti viši rang tj. A-1 ligu BiH.

Top Komentari

starmac
Idemo RODENI.
6 1
Honduras
sretno crveni
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi