U odličnom susretu Panathinaikos savladao Cantu

Grci došli do vrijednog trijumfa

U odličnom susretu Panathinaikos savladao Cantu

U susretu grupe A, u okviru sedmog kola Eurolige, Cantu je na svom parketu ugostio Panathinaikos. Grci su bili smireniji kada je najviše trebalo i došli do pobjede, 71:69.

Cantu je pobjedom tražio priliku da se poravna sa Zelenim na tabeli, dok bi gostima iz Atine trijumf otvorio vrata TOP 16 faze. Domaćin je bolje otvorio susret i imao vodstvo do sredine prve četvrtine. U nastavku je Panathinaikos zaigrao mnogo bolje i prvih deset minuta riješio u svoju korist, rezultatom, 19:15. Nastavak prvog poluvremena donio je bolju igru domaćina, a nakon pet minuta igre u drugoj četvrtini, protivnici su bili poravnati. Do kraja prvog poluvremena igralo se koš za koš, a rezultat je na pauzi bio, 34:34. 

 

Početak drugog poluvremena donio je istu sliku na terenu. Igra koš za koš, ali je Panathinaikos bolje odigrao završnicu treće četvrtine i u odlučujuću četvrtinu ušao sa četiri poena prednosti. Cantu je bolje otvorio ovaj period, a sve do posljednje minute, igralo se koš za koš. Gosti iz Atine su bili smireniji u završnici i došli do trijumfa 71:69. Najefikasniji u redovima Panathinaikosa bili su Bramos sa 21 poenom, dok je Diamantidis dodao 16. U redovima Cantua Tyus je postigao 18, a Tabu 17 poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti