"U ratu smo se zajedno borili 10 godina, neću te sada ostaviti na bojnom polju"

Podrška Patricku Ewingu

"U ratu smo se zajedno borili 10 godina, neću te sada ostaviti na bojnom polju"

E. Škorić

Patrick Ewing, legendarni košarkaš New York Knicksa, pozitivan je na Covid-19.

Ewing je sam otkrio kako je zaražen koronavirusom i kako se nalazi u bolnici uz poruku da će izaći kao pobjednik na kraju.

Stižu podrške sa svih strana, a posebna je bila ona koju mu je uputio Charles Oakley, njegov nekadašnji saigrač s kojim je dijelio svlačionicu 1988. i 1989. godine.

'U ratu smo se borili zajedno deset godina! Neću te sada ostaviti na bojnom polju! Pozdrav, Patrick. Pred nama je još mnogo bitaka", napisao je Oakley na Twitteru.

U SAD-u je na koronavirus pozitivno više od milion i šesto hiljada ljudi. Preminulo je oko 96 hiljada. Ewing je trenutno trener Hoyasa, a tokom karijere vodio je Knickse do dva NBA finala (1994 i 1999), ali nije uspio da dođe do NBA prstena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti