U redovima Barcelone vjeruju u pobjedu
Juan Carlos Navarro protiv Kobe Bryanta na utakmici u Staples Centru prije dvije godine

Sutra Barcelona protiv Lakersa

U redovima Barcelone vjeruju u pobjedu

Pred sutrašnji dvoboj prvaka Evrope, Barcelone, i prvaka NBA lige, LA Lakersa, u Palau Santi Jordi, u redovima Barcelone vlada optimizam, ali upozoravaju da i poraz od Lakersa neće biti veliko razočarenje.

"Rekao sam Pau Gasolu, pola u šali-pola ozbiljno, da ih možemo dobiti. U utakmicama Superkupa, lige Katalonije i na početku ACB lige pokazali smo da smo u velikoj formi, dok je američka momčad još u fazi priprema i to je razlog za naš optimizam", kaže Juan Carlos Navarro.

Lakersi u Barcelonu stižu nakon poraza od Minnesote u Londonu prije dva dana (111:92) i prema riječima Jake Lakoviča to je pokazatelj da NBA prvaci još uvijek nisu u pravoj formi. To je prilika da Barcelona upiše pobjeda i pokaže da evropska košarka nije nikad bila bliže američkoj.

"Oni se pripremaju za narednu sezonu. Iako im igraju najbolji igrači, oni nemaju punu minutažu, jer im trener svima daje prostor za igru. To je naša prilika. Ako pobijedimo biće odlično, ali ako izgubimo neće biti katastrofa", kaže slovenački play.

Ovi timovi su prije dvije godine igrali u LA-u u Staples Centru i tada je Barcelona poražena s tijesnih 104:108, a blistao je Juan Carlos Navarro sa 34 poena. Utakmica će se igrati pred, vjerovatno, 20.000 ljudi, ali i po američkim pravilima, što će biti još jedna poteškoća za Barcelonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.