U susret 2. Međunarodnom turniru 'Sabit Hadžić': Bio je veliki čovjek, čast mi je igrati turnir...

Na Grbavici jak košarkaški turnir u čast legende bh. košarke

U susret 2. Međunarodnom turniru 'Sabit Hadžić': Bio je veliki čovjek, čast mi je igrati turnir...

2. Memorijalni turnir 'Sabit Hadžić' održat će se 20. i 21. septembra u Sportskoj dvorani 'Grbavica', a tim povodom na današnjoj press konferenciji govorio je košarkaš sarajevskih Sparsa Enis Memić te koordinatorica omladinskog pogona za djevojčice Merhunisa Tihić - Omerović. 

Memić za Sabita Hadžića kaže da je bio veliki čovjek i da će mu biti čast predstavljati Sparse na ovom turniru.

"Poznajem ga od ljeta 2013. godine. Kada se desilo to što se desilo, kada je preselio, to me je teško pogodilo. Ogromna mi je čast što sam ovdje danas i što predstavljam košarkaški klub Spars. Sabit je bio veliki čovjek", kazao je Memić.

On se osvrnuo i na aktuelni igrački kadar Sparsa te ocijenio njegovu snagu.

"U prethodnih par utakmica smo pokazali snagu. Mlađi smo i malo neiskusniji, ali to ne mora ništa da znači. Turnir bi mogao pokazati gdje smo u ovom trenutku jer igramo protiv jako dobrih momčadi".

Tihić - Omerović je novi član Sparsa, a u budućnosti će voditi prve generacije djevojčica od kojih će kasnije napraviti nekoliko selekcija.

"Jako mi je teško govoriti o Sabitu na ovaj način. Divno je što smo uspjeli nastaviti održavanje turnira u njegovu čast. Bio je to veliki čovjek, veliki sportista, svi smo učili od njega. On bi sigurno bio jako sretan što sam se pridružila Sparsima", kazala je ona.

Osvrnula se i na plan kako namjerava privući talentovane djevojčice u klub.

"Mi do sada nismo imali djevojčice. Krećemo od nule što se toga tiče. Mislim da ženska košarka u posljednje vrijeme nestaje u Sarajevu, ja želim da je ponovo vratim. Mislim da ću uspjeti u tome jer radim u jednom jako organizovanom klubu".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Mi ćemo obići sve osnovne škole, podijeliti letke. Na početku ću ja biti na svim treninzima dok se to ne pokrene. Kasnije ćemo angažovati još neke trenere na čijoj edukaciji ću ja raditi. Ne želimo dovoditi djecu sa strane, želimo pokrenuti sarajevsku djecu jer ovdje ima jako mnogo talenta. Želim ovim putem pozvati roditelje da vide šta mi tu radimo, pa ako im se svidi da nam se pridruže", kazala je ona.

Široki i Krka sutra od 18.00 sati igraju prvi meč na turniru, a onda slijedi utakmica Spars - Lovčen. U subotu se igra meč za treće mjesto i finalni meč.

Top Komentari

GMOKokosh
Sramota da KK Bosna Royal nisu pozvali
0 0
Alpasinacxx
"Ne želimo dovoditi djecu sa strane, želimo pokrenuti sarajevsku djecu jer ovdje ima jako mnogo talenta." Zašto ovako Spars ne radi i ne razmišlja i u muškim selekcijama? Manite se šuplje priče.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi