U Vršac po pobjedu
Amar Suljagić (lijevo, bijeli dres) šutira na koš

KK Bosna u 15. kolu NLB lige gostuje Hemofarmu

U Vršac po pobjedu

Košarkaši Bosne ASA BHT u dobrom raspoloženju otputovali su u Vršac na jedno od najtežih ovosesonskih gostovanja. Protivnik ekipe „studenata“ je jedan od najkvalitetni timova u NLB ligi - Hemofarm STADA koji se već godinama nalazi u vrhu jadranskog takmičenja.

Riječ je o susretu 15. kola NLB lige u kojem će Bosna pokušati iznenaditi favorizovanog domaćina.

U timu Sarajlija pojaviće se i dojučerašni član ekipe “farmaceuta“ Miljan Rakić koji je posljednje pojačanje bh. prvaka.

“Možemo parirati Hemofarmu jer smo to pokazali još u prvom dijelu sezone kada smo u finišu poraženi. Moramo biti maksimalno fokusirani, borbeni i koncentrisani. Hemofarm jeste favorit, ali to ne mora biti presudno za konačan ishod“, istakao je Amar Suljagić, centar KK Bosna ASA BHT.

Jedan od najvećih aduta studenata leži u činjenici da je sadašnji trener Vlada Vukoičić jednu sezonu proveo na klupi Hemofarma i da sigurno dobro poznaje mane i vrline vršačkog kluba.
Utakmica u dvorani “Milenium“ igra se u nedelju, od 17.30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.