U Zrinjskom priželjkuju trijumf za kraj

18. kolo Lige 10

U Zrinjskom priželjkuju trijumf za kraj

M. Maksimović

U posljednjoj utakmici Ligi 10 košarkaši Zrinjskog sutra u dvorani na Bijelom brijegu dočekuju tim Građanskog. 

Nakon 18. kola Mostarci će takmičenje nastaviti u Ligi za prvaka, dok će klub iz Bijeljine igrati u Ligi za ostanak.

"Utakmica nema rezultatski, ali ima psihološki značaj. Regularni dio sezone želimo okončati trijumfom, iako neće biti lako pošto je Građanski neugodna ekipa koja je u prošlom kolu pobijedila Bosnu. Imaju nekoliko dobrih individualaca poput Negovanovića koji je njihov najbolji strijelac, te Marojevića koji dominira pod košem. Dobro se pripremamo za utakmicu, i nadamo se kako uz maksimalan angažman možemo do pobjede", kazao je igrač HKK Zrinjski Daniel Zovko. 

Njegov mlađi brat Mateo zbog povrede koljena neće nastupiti protiv Građanskog, a pod znakom pitanje na nastup Amerikanca Brummita koji se žali na povredu tetive. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi