Učitelj učenicima osnovne škole zadao ispit u čast Kobeu Byantu i nije ga lako riješiti

Posvetio ispit Kobeu

Učitelj učenicima osnovne škole zadao ispit u čast Kobeu Byantu i nije ga lako riješiti

E. Škorić

Učitelj iz Granade osmislio je ispit za učenike 4. razreda osnovne škole s četiri matematička pitanja povezana s bivšom zvijezdom Los Angeles Lakersa.

Tragična smrt Kobea Bryanta prošlog mjeseca pogodila je cijeli svijet, a na svoj je način počast Crnoj mambi odao i jedan učitelj.

Učitelj je želio da svojim učenicima skrene pažnju na košarkaškog velikana i da ih podsjeti kakav je igrač svojevremeno bio Kobe Bryant.

Test pod nazivom "24" napravio je Nicolas Megias, a na četiri pitanja nije bilo ni lako odgovoriti, posebno ne mlađim učenicima.

"Ovo je test koji je Nicolás Megías dao svojim učenicima u osnovnoj školi Salesianos u Granadi. Šta mislite?", napisao je na Twitteru novinar José Manuel Puertas, priloživši i sama pitanja.

Prvo pitanje: U posljednjoj utakmici Kobe Bryant je postigao šest trojki, 10 slobodnih bacanja i 16 udaraca za dva poena. Koliko poena je postigao u tom meču?

Drugo pitanje. U karijeri u NBA ligi Kobe je postigao ukupno 33.643 poena raspoređenih u 20 sezona. Da je svake sezone ubacio isti broj poena, koliko bi ih postigao u svakoj sezoni?

Treće pitanje: Kobe je jedne sezone ubacivao prosječno 27 poena po utakmici u 73 utakmice unutar regularne lige i 29 poena po utakmici u 23 utakmice play-offa. Koliko poena je postigao te sezone?

Četvrto pitanje: U 20 godina koliko je bio u NBA, Kobe i njegov tim Los Angeles Lakers odigrali su ukupno 1.592 utakmice, izgubivši njih 649. Koliko utakmica su pobijedili u tih 20 godina? Koliko je odigranih utakmica nedostajalo da bi se ostvarilo 1.000 pobjeda?

Top Komentari

Leo
E ovakvi nam učitelji trebaju djeci.
3 1
PeppermintSA
“16 udaraca za dva poena” Kakvih udaraca?? **** li vas google translate
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti