Nagrada za najkorisnijeg igrača All Star meča nosit će ime Kobeja Bryanta
Foto - EPA

NBA liga odlučila

Nagrada za najkorisnijeg igrača All Star meča nosit će ime Kobeja Bryanta

M. Šljivak

Kobe Bryant tragično je izgubio život u helikopterskoj nesreći 26. januara u Los Angelesu.

Pogibija jednog od najboljih košarkaša svih vremena u crno je zavila košarkaški svijet, a u njegovu čast, kao i u čast kćerke Gianne, koja je također izgubila život, ovogodišnji All Star timovi će na leđima nositi njihove brojeve, 24 i 2.

To međutim nije sve. Komesar NBA lige Adam Silver objavio je sinoć kako će u budućnosti nagrada za najkorisnijeg igrača All Star meča nositi naziv po Kobeju Bryantu.

Ovo je svakako najmanje što je NBA liga mogla učiniti za apsolutnu legendu koji je i sam četiri puta osvajao MVP nagradu na utakmici najboljih igrača lige.

Kobe i Gianna Bryant sahranjeni su prije devet dana u Los Angelesu na privatnoj ceremoniji, a javni oproštaj bit će upriličen 24. februara u Staples Centru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi