Udarac u koljeno koji je zabrinuo kompletan New Orleans
Foto: EPA

Davis napustio meč sa Portlandom

Udarac u koljeno koji je zabrinuo kompletan New Orleans

M. Šljivak

Krilni centar New Orleans Pelicansa Anthony Davis doživio je lakšu povredu koljena u utakmici protiv Portland Trail Blazersa.

Zvijezda tima iz Louisiane odigrao je samo pet minuta u duelu protiv Trail Blazersa, a meč je napustio nakon sudara sa Moeom Harklessom.

Davis je dobio žestok udarac u koljeno. Srećom, prve snimke pokazale su kako velikih oštećenja nema, ali će sjajni košarkaš Pelicansa danas proći dodatna testiranja.

Postoji velika mogućnost da će Davis zbog predostrožnosti propustiti naredni meč protiv Sacramento Kingsa koji se igra u četvrtak.

Davis je godinama unazad najveća zvijezda New Orleansa. Prošle sezone mu je pridodat i fantastični DeMarcus Cousins i od njih se ove sezone očekuju velike stvari.

Anthony je prošle sezone prosječno ubacivao 28 poena uz preko 11 skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi