Uhapšen Delonte West
Delonte West je prošlu sezonu odigrao vrlo dobro u dresu Cavsa

NBA vijesti

Uhapšen Delonte West

Bek Cleveland Cavsa Delonte West uhapšen je zbog posjedovanja oružja objavila je policija savezne države Maryland gdje West ima vikendicu i boravi na odmoru.

Westa je policija zaustavila na cesti broj 495 prilikom opasnog prestrojavanja s motociklom i ne sluteći šta će naći kod njega. Nakon pretresa njegovog motocikla kod njega su pronađena dva pištolja i jedna  sačmarica.

Policija je objavila da se West prilikom hapšenja nije odupirao, te da je bio vrlo ljubazan. Nakon saslušanja u policijskoj stanici pušten je na slobodu, a pred sudom će se pojaviti 20.novembra.

26-godišnji playmaker Cavsa iza sebe ima vrlo dobru sezonu u kojoj je sa Cavsima stigao do finala Istoka, a njegova lična statistika iznosila je 11,7 koševa i 3,5 asistencije po utakmici.

Prije Clevelanda igrao je za Boston i Seattle, a u karijeri ima statistiku 10,2 koša i 3,8 asistencija po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.