Budućnost savladala Ulm, solidna partija Atića

Eurocup

Budućnost savladala Ulm, solidna partija Atića

H. Zilić

Košarkaši podgoričke Budućnosti sjajno su otvorili novu sezonu u Eurocupu.

U prvom kolu, Budućnost je kao gost savladala vrlo nezgodnu njemačku ekipu Ulm rezultatom 79:86.

Ponovo je prva violina tima iz Podgorice bio Cobbs koji je ubacio 18 poena, dodao tri skoka i šest asistencija, pomagao mu je Wiley sa 16 poena, Seeley je dodao 15 poena, dva skoka i dvije asistencije.

U redovima Budućnosti solidnu partiju pružio je bh. reprezentativac Edin Atić koji je rasporedio svoj učinak pa je tako za 22 minute na terenu ubacio šest poena, dodao četiri skoka i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Kod Ulma Blossomgame sa 17 poena, devet skokova i dvije asistencije bio je najraspoloženiji, a pomoć je imao u vidu Christona koji je pored svog imena na kraju utakmice imao statistiku od 14 poena, dva skoka i dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi