Ulm prejak za Crvenu Zvezdu
Košarkaši Ulma nadigrali su favorizirane Beograđane koji su premlako ušli u ovaj susret što im se na kraju osvetilo.

Njemački tim prejak za "Crveno-bele"

Ulm prejak za Crvenu Zvezdu

Košarkaši Crvene Zvezde pali su večeras u Ulmu bez ispaljenog metka. U okviru 6.kola Zvezda je gostovala u Njemačkoj i u ovaj susret ušla kao favorit, no na kraju je Ulm slavio sa sigurnim rezultatom 95:80.

Naletjeli su večeras srpski prvaci na raspoloženu momčad Ulma koji je od početka nametnuo svoj ritam koji ekipa Milana Tomića nije mogla pratiti. Nijemci su večeras jednostavno imali previše raspoloženih košarkaša dok su s druge strane svi košarkaši Crvene Zvezde izuzev Ognjena Dobrića debelo podbacili.

Evans s 23 i Miller sa 20 koševa davali su pravi ritam igri Ulma i sigurnom su igrom, posebice u drugoj četvrtini u kojoj su razbili Zvezdu vodili ovaj susret od početka do kraja. Green je dodao 16, a Reinhardt koji je prošle sezone jedno vrijeme igrao u Igokei zabio je 11 poena.

Ognjen Dobrić stavio je 21 poen dok je još jedini dvoznamenkasti košarkaš u redovima Zvezde bio grčki veteran Stratos Perperoglu sa 10 poena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi