Zvezda pregazila Cedevitu, Stipanović dvocifren

Derbi 6. kola ABA lige

Zvezda pregazila Cedevitu, Stipanović dvocifren

Košarkaši Crvene zvezde razbili su večeras Cedevitu u derbiju 6. kola regionalne ABA lige.

Crveno-bijeli su jedini tim koji nakon šest utakmica ne zna za poraz, a novu pobjedu Beograđani su ostvarili nad Cedevitom slavivši s uvjerljivih 94:79 (22:14, 28:20, 22:18, 22:27).

Domaći predvođeni Milanom Tomićem od samog su starta preuzeli kontrolu meča i pobjeda niti jednog časa nije dovođena u pitanje. Trener Crvene zvezde je ukazao šansu sviim igračima, a ono što je interesantno, jeste da su se i svi upisali u strijelce.

Crvenu zvezdu je do pobjede predvodio Dobrić sa 17 poena, Čović je ubacio četiri manje, dok je na drugoj strani bolji od ostalih bio Bell sa 19. Naš Andrija Stipanović je meč završio sa 10 poena i 6 skokova.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zvezdi je to šesta pobjeda, a Cedeviti već četvrti poraz.

Top Komentari

gumenakita
Stipanovic je veliki covjek i veliki sportista.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi