Umorna Sloboda gostuje Igokei

Derbi Lige 8 igra se u Aleksandrovcu

Umorna Sloboda gostuje Igokei

U okviru 11. kola Lige 8 za košarkaše, Sloboda Dita će u sutrašnjem derbiju gostovati u Aleksandrovcu kod Igokee Partizan. Nakon poraza u Mejdanu u prošlom kolu Lige 8 košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine od Bosna ASA BH Telecoma, košarkaše tuzlanske Sloboda Dite očekuje jedno od najtežih gostovanja u domaćem prvenstvu.

   Biće to jako teško gostovanje, u to sam siguran. Igokea je ove sezone pokazala možda i najviše u domaćem prvenstvu. Imaju na raspolaganju 12 podjednako kvalitetnih igrača, koji drže isti ritam cijelim tokom meča, a protiv takvih ekipa jako je teško igrati. Mi smo prilično umorni, a nakon poraza od Bosne trebaće nam vremena da se vratimo na psihološkom planu, kaže trener Slobode Senad Muminović.

U susretu sa Bosnom se povrijedio Hrničić, čiji je nastup u Aleksandrovcu pod znakom pitanja, dok će Muminović moći računati na ostale igrače.

-    Tempo igranja u Ligi 8 je strašan. Ja sam protivnik ovako zgusnutog raporeda utorak-subota. Mislim da se tako gubi na kvaliteti utakmica, jer su igrači premoreni od putovanja i igranja dvije utakmice sedmično, dodao je Muminović.

Susret 11. kola između Igokee Partizan i Sloboda Dite na programu je sutra navečer u 20 sati, dok će u drugom sutrašnjem susretu snage odmjeriti Zrinjski i Leotar (19 sati), U nedelju su na programu mečevi: Borac Nektar – Široki Eronet i Hercegovac – Bosna ASA BHT.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.