Unicaja došla do četvrtog trijumfa protiv Chalona

Špance Krunoslav Simon vodio do trijumfa

Unicaja došla do četvrtog trijumfa protiv Chalona

Francuski Chalon je večeras na svom parketu dočekao Unicaju iz Malage. Španci su bez većih problema došli do pobjede 88:78.

Gosti su nakon poraza u prvom kolu, od još uvijek neporaženog Maccabija uvezali tri trijumfa i nalaze se na drugoj poziciji u grupi B. Domaćin bi se pobjedom vratio na pravi kolosjek i u borbu za TOP 16 fazu. 

 

Prvih pet minuta u Francuskoj proteklo je u igri koš za koš, a minimalnu prednost, 10:9 imali su gosti. U nastavku prve četvrtine Unicaja je došla i do plus šest, ali je trojkom tri sekunde prije isteka vremena Nicolas Lang smanjio na 24:21. U nastavku prvog poluvremena tim Jasmina Repeše je pokazao zašto je u ovaj susret ušao kao apsolutni favorit. Na odmor Unicaja odlazi sa prednošću 44:32. 

 

Treća četvrtina donijela je jako efikasnu košarku i mnogo bolju igru domaćina. Ovaj period igre riješili su u svoju korist, rezultatom 29:24. Unicaja je ipak bila pretežak protivnik za Chalon. Ekipa Jasmina Repeše nije dozvolila iznenađenje i na kraju je zasluženo pobijedila 88:78. Najefikasniji u timu iz Malage bio je Simon sa 18 postignutih poena, dok je Žorić dodao 15. Odličnu utakmicu za Chalon odigrao je Blake Schilb, sa 24 postignuta poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.