Unicaja ponovo namučila Real, ali su Kraljevi slavili

Real vodi 2:0

Unicaja ponovo namučila Real, ali su Kraljevi slavili

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida savladali su u drugom meču polufinalne serije na svom parketu ekipu Unicaje iz Malage 89:87, te su poveli s 2:0 u ovoj seriji.

Kao i u prvom susretu gdje su igrani produžeci i ovaj meč je ponudio dosta uzbuđenja, a ponovo je pobjedu slavio Real. 

Kraljevi su bolje otvorili meč. Poveli su 11:4, ali se tim iz Malage veoma brzo vratio. Fantastičnom igrom u finišu prve dionice stekli su prednost od četiri poena nakon prvih 10 minuta igre, 26:22.

Gosti su vodili gotovo cijelim tijekom druge četvrtine. Maksimalna prednost je iznosila šest razlike, a na poluvrijeme se otišlo ponovo s četiri razlike u korist Unicaje, 48:44.

Vodila je Unicaja sve do finiša treće dionice. Imali su u nekoliko navrata i osam poena prednosti, ali je Real ipak stigao do preokreta. Odličnom igrom u finišu trže dionice Kraljevi su prešli u vodstvo, a u posljednju četvrtinu su ušli sa četiri poena prednosti, 70:66.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Održavao je Real prednost većim dijelom igre u posljednjem periodu. Iako je Unicaja u nekoliko navrata prilazila na samo minus jedan, do pobjede nisu uspjeli doći, pa je Real tako došao na korak od velikog finala.

Rudy Fernandez je predvodio madridski tim sa 18 poena, Sergio Llull je dodao 17, dok su na drugoj strani Jayson Granger i Fran Vasquez ubacili po 18 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.