Unicaja pretrpjela debakl u Barceloni

Blaugrana i više nego ubjedljiva

Unicaja pretrpjela debakl u Barceloni

Košarkaši Barcelone su večeras sa i više nego ubjedljivih 91:60 savladali Unicaju u okviru prve utakmice polufinalne serije španskog prvenstva.

Sve je bilo jasno već na startu, kada Barcelona već u prvoj dionici stiže do dvocifrene prednosti. Kako je utakmica odmicala, prednost Katalonaca je rasla i  pobjednik ni u jednom trenutku nije dolazio u pitanje.

U pobjedničkom timu se najviše istakao Satoransky koji je ubacio 14 poena, a dva manje dodao je Tomić. Sa druge strane, jedini dvocifreni igrač Unicaje bio je Vasquez, što je dovoljan pokazatelj nemoći kluba iz Malage u večerašnjem susretu.

ACB, polufinale:

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Barcelona - Unicaja 91:60

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.