Unicaja raskinula saradnju sa Jasminom Repešom

Razočaravajući rezultati momčadi

Unicaja raskinula saradnju sa Jasminom Repešom

A. Haznadarević

Španski košarkaši prvoligaš Unicaja u utorak je objavio kako raskida suradnju s hrvatskim trenerom Jasminom Repešom nakon što ove sezone nije izboren plasman u doigravanje.

"Upravni odbor kluba sastao se jučer i odlučeno je da se prekine ugovor s Jasminom Repešom tako da on od iduće sezone više neće biti trener Unicaje. Ta je odluka donesena nakon što je Unicaja završila prvenstvo na devetom mjestu", kaže se u klupskom saopštenju. 

"Klub želi zahvaliti Jasminu Repeši na radu, naporima i predanosti pokazanima tijekom ove sezone i želi mu uspjeh u budućnosti", dodaje se u saopštenju. 

Repeša je do početka ove sezone bio hrvatski selektor, međutim kada je dobio posao trenera u Unicaji, prestao je obnašati dužnost selektora u Hrvatskoj s obzirom da u Španiji nije moguće biti trener i selektor istovremeno. 

Otkazom u Unicaji otvara se mogućnost da Repeša nastavi raditi kao selektor hrvatske košarkaške reprezentacije, te je vodi na skorašnjem Eurobasketu koji će se od 4. do 22. jula igrati u Sloveniji, javila je Hina.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.