Unicaja u u Moskvi bolja od CSKA

Peto kolo Top 16 faze

Unicaja u u Moskvi bolja od CSKA

Ekipa Unicaje gostovala je večeras u okviru petog kola Top 16 faze Eurolige u Moskvi kod ekipe CSKA te je slavila sa visokih 81:94.

Gosti iz Španije su od samog starta moskovskoj ekipi pokazali da ih zanima samo pobjeda. Prvu četvrtinu su dobili rezultatom 17:27. Igrači CSKA su u drugih 10 minuta donekle odgovorili, ali se u drugom poluvremenu ispostavilo da je protiv večeras raspoložene Unicaje, nemoguće doći do pobjede.

 

Marcus Williams je goste nosio do pobjede sa 28 poena, a dosta su mu pomogli i Krunoslav Simon sa 14 te Luka Zorić sa 12 poena.

 

Kod poražene ekipe, Nenad Krstić je odigrao sjajnu partiju postigavši 23 poena. Miloš Teodosić je dodao 17, a solidan je bio i Viktor Khryapa sa 15 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti