Najbolji kradljivac Eurolige napustio Unics
FOTO: EPA

Nije poznato gdje će nastaviti karijeru

Najbolji kradljivac Eurolige napustio Unics

E. Dindić

John Brown se više nije košarkaš Unicsa iz Kazana. 

Kako prenose mediji u Litvaniji John Brown više nije košarkaš Unicsa. Bio je pod ugovorom sa ovom ekipom do kraja naredne sezone, ali je iskoristio mogućnost da promjeni sredinu zbog dobro poznate suspenzije timova iz Rusije.

Veliki broj stranaca napustio je ovaj klub kada su svi klubovi iz Rusije isključeni iz međunarodnih takmičenja. Prema posljednjim informacijama karijeru je trebao da nastavi u Australiji, ali od svega toga očigledno neće biti ništa.

Iza sebe ima solidnu statistiku u Euroligi gdje je prosječno postizao 10,3 poena imao 4,8 skokova i 2,8 ukradenih lopti na (25 utakmica). Postavio je također rekord po broju ukradenih lopti na jednoj utakmici u Euroligi kada je protiv Barcelone na svoj konto upisao čak sedam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi