Potop Partizana u Kazanu

Unics siguran protiv Beograđana

Potop Partizana u Kazanu

Unics iz Kazana bez većih problema savladao je večeras košarkaše Partizana u okviru 3. kola Eurocupa rezultatom 93:70.

Od početka do kraja utakmice vidjelo se da će ovo biti jednosmjera cesta i da će Partizan uvjerljvo izgubiti utakmicu u Kazanu. 

Domaći tim je opet sastavio respektabilnu ekipu i opet će pokušati napasti plasman u Euroligu. Već u prvoj četvrtini domaći su osigurali prednost od 9 koševa razlike, a jedini dio utakmice u kojem je Partizan pokazao nešto života je druga četvrtina nakon koje su do poluvremena smanjili prednost Unicsa na -5. No nastavak je opet donio dominaciju ekipe iz Kazana koja nije ništa prepuštala slučaju. Predvođeni naturaliziranim Amerikancem koji je novopečeni reprezentativac Slovenije, Jordanom Morganom, Unics je sigurno priveo ovu utakmicu kraju i to na kraju s uvjerljivih i za Partizan poražavajućih +23. 

Caanan s 23 i Morgan s 22 bili su najefikasniji kod domaćih dok je kod Partizana Janković ubacio 12, a Jaramaz 11 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi