Unics slavio, Domercant 13 poena

Unics slavio, Domercant 13 poena

M. Šljivak

U prvoj utakmici večerašnjeg programa 7. kola grupe D košarkaške Eurolige Unics iz Kazana je na svom parketu savladao turski Galatasaray rezultatom 72:61.

Prvih dvadeset minuta proteklo je u izjednačenoj igri pa se tako i na odmor otišlo sa poeanom prednosti u korist domaćeg tima 35:34.

Treća četvrtina je i presudila pobjednika u ovom susretu. Unics je ovaj period dobio rezultatom 22:15, te je u posljednjih deset minuta utakmice ušao sa prednoću od osam poena 57:49.

Posljednjih deset minuta ponovo je pripalo domaćim košarkašaim za sasvim zasluženu pobjedu u ovom susretu koja ima je obezbijedila plasman u Top 16 fazu.

Terrell Lydal je predvodio Unics u ovom susretu sa 17 po3ena, dok je naš reprezentativac Henry Domercant ubacio 13 koševa. Kod gostiju samo je Jaka Laković bio dvocifren sa 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.