Unics slavio u Atini, Domercant fantastičan

Euroliga

Unics slavio u Atini, Domercant fantastičan

M. Šljivak

Reperezentativac Bosne i Hercegovine Henry Domercant vodio je Unics iz Kazana do pobjede u Atini protiv Panathinaikosa u 2. kolu Eurolige.

Ruski predstavnik je slavio rezultatom 89:83, a naš reprezentativac je aktuelnom prvaku Evrope ubacio 23 poena uz pet skokova. Susret je prelomljen u trećem periodu koji su gosti iz Kazana dobili 22:14, te su do kraja sačuvali prednost za veliku pobjedu.

Lyday sa 16 i Veremeenko sa 15 poena su se još istakli kod pobjednika, dok je za Pao  Mike Batiste ubacio 16 poena.

Bilbao je u španskom duelu savladao Unicaju iz Malage 85:70. Vasiliadis sa 19 poena i Mumbru sa 18  su predvodili Bilbao do pobjede. Joel Freeland je za goste iz Malage ubacio 18 poena.

Cantu je u veoma uzbudljivoj završnici savladao litvanski Žalgiris rezultatom 79:78. Domaći su do pobjede došli sjajnom igrom u posljednjoj četvrtini koju su dobili 30:19. Gianluca Basile je sa 15 poena predvodio Cantu, dok je kod gostiju DeJuan Collins ubacio isti broj poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.