Utah Jazz ne planira tradeovati Goberta i Mitchella

Ništa od glasina

Utah Jazz ne planira tradeovati Goberta i Mitchella

Rudy Gobert bio je prvi NBA košarkaš pozitivan na koronavirus nakon čega je 11.03. NBA odmah suspendirala natjecanje.

Podsjetimo, samo par dana prije pozitivnog testa Gobert se na press konferenciji Jazzera šalio na temu koronavirusa s novinarima i namjerno dodirivao njihove rekvizite poput mikrofona i diktafona.

Nedugo nakon njega obolio je i njegov suigrač Donovan Mitchell a mediji su se raspisali o tome kako je zbog toga odnos ponajbolja dva igrača Utaha narušen i kako će Jazz biti primoran da mijenja jednog od ova dva košarkaša. Prije svega se to odnosilo na Goberta koji je doveden u blisku vezu s Celticsima no od tog po svemu sudeći neće biti ništa. 

Iako je istina da je Mitchell zamjerio Gobertu ponašanje na pressu, timski interes je bitniji i uprava je dobila nalog da se ne upušta u tradeove i ne komada tim za koji se misli da u skoroj mogućnosti može napasti i NBA naslov, piše američki portal theathletic.com.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi