Dva tima su željela nastaviti NBA sezonu bez obzira na koronavirus
Foto - EPA

Izvori The Athletica tvrde

Dva tima su željela nastaviti NBA sezonu bez obzira na koronavirus

Midhat Šljivak

NBA liga u prekidu je već mjesec dana.

Rukovodstvo najjače košarkaške lige svijeta odlučilo je da zaustavi sezonu nakon što je centar Utah Jazza Rudy Gobert bio pozitivan na testu za koronavirus, a zatim je još nekoliko košarkaša također bilo zaraženo.

Interesantno je međutim da nisu svi timovi bili za prekid sezone. Prema informacijama do kojih je došao The Athletic, dva tima su željela da se sezona nastavi bez obzira na rezultate testa kod Goberta.

Nije međutim poznato koja dva tima su glasala za nastavak sezone, ali činjenica da su bili više nego preglasani od ostatka lige pokvarila je njihov plan o nastavku utakmica.

Gobert je bio prvi igrač pozitivan na koronavirus. Srećom, s njim je sada sve u najboljem redu, baš kao i sa ostalim igračima među kojima su još dvije velike zvijezde Donovan Mitchell i Kevin Durant.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti