Utah srušila prvake
Mehmet Okur prvo ime meča protiv Bostona

NBA sezona

Utah srušila prvake

Pravo iznenađenje pripremili su igrači Utahe koji su u drugom susretu večeri savladali Boston Celticse, aktuelne prvake.
Na krilima Mehmeta Okura (19 p, 6 sk.) i Derona Williamsa (18 p, 10 as.) “jazzeri” su nadigrali favorizovani gostujući sastav, a najveći posao napravili su u odbrani kada su zaustavili Kevina Garnetta na samo 8 ubačaja.
Paul Pierce sa 20 koševa i 9 skokova nije mogao spriječiti poraz Celticsa.

Derbi susret NBA lige između Detroit Pistonsa i San Antonio sasvim zasluženo pripao je “mamuzama”, a očekivano je postignut mali broj poena (79:83) s obzirom na činjenicu da Pistonsi preferiraju malo jaču odbranu i igru na mali broj koševa.
Iako je postigao 31 poen i 7 asistencija Allan Iverson nije pomogao svom timu da dođe do trijumfa. Tim Duncan (18 poena, 18 skokova) i Tony Parker (19 p, 5 sk, 11 as.) predvodili su goste za koje zbog povrede nije nastupio  Emanuel Ginobili.

Rezultati
Detroit Pistons - San Antonio Spurs 79:83, Utah Jazz - Boston Celtics 90:85.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.