Utah u tradeu s Knicksima uložio i prava na Antu Tomića
Foto: EPA

Hrvat sasvim sigurno neće zaigrati za Knickse

Utah u tradeu s Knicksima uložio i prava na Antu Tomića

Iako je izabran na NBA draftu još 2008. i nema namjeru zaigrati u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, ime 33-godišnjeg hrvatskog centra Ante Tomića, našlo se u razmjeni koju su na dan ovogodišnjeg drafta napravili Utah Jazz i New York Knicksi.

 Naime, Knicksima je bilo stalo da uz pravo na osmi izbor u prvom krugu dobiju još jednu bolju poziciju od 27. na koju su također imali prava. Momčad iz New Yorka je partnera za takav posao našla u Utah Jazzu s pravom na 23. izbor u prvom krugu.

Knicksi su tako pomaknuli za četiri mjesta i tome su dodali još i pravo na osmi izbor u drugom krugu. Da bi razmjena bila valjana, Utah je u nju ubacila bivšeg hrvatskog reprezentativca i današnjeg igrača Joventuta, 33-godišnjeg Antu Tomića, koji je bio 44. izbor Jazza 2008. No, Tomić nikada nije odlučio napraviti korak prema NBA ligi zadovoljivši se zavidnom karijerom u europskim velikanima Realu i Barceloni. Na tom draftu 2008. prvi izbor imali su Chicago Bullsi i odabrali Derricka Rosea, a jedna od zanimljivosti je i to što je 45. izbor, jedan iza Tomića, bio slovenski reprezentativac Goran Dragić koji je prije nešto više od mjesec dana došao do NBA finala s Miamijem. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi