Uvalin: Hvala Širokom na super prijemu

Šesta pobjeda Širokobriježana

Uvalin: Hvala Širokom na super prijemu

Momčad Široki TT Kabela jučer je u dvorani na Pecari ostvarila svoju šestu pobjedu u NLB ligi.

Na Pecari je poslije Partizana, Budućnosti, Cedevite, Zagreba i Nymburka, pokleknula i Crvena Zvezda rezultatom 78:75.

Od svih pobjeda koje su igrači Ivana Velića ostvarili na Pecari, ova sa Zvezdom je bila najteža.

„Zahvalio bih se domaćinu na super prijemu i čestitao bi im na pobjedi. Mislim da je utakmica bila teška i neizvjesna. Cijelo vrijeme je rezultat bio na nekoj klackalici. Mislim da smo u zadnjem dijelu utakmice, kada smo trebali prelomiti susret, promašili četiri napada za redom iz teških pozicija, neizgrađenih pozicija. Razmišljam na način da su igrači htjeli skinuti taj kamen s leđa što nam visi o glavi u utakmicama na gostovanjima, da probijemo taj led, ali to nije išlo na taj način i domaćin je pobijedio. Mislim da je velika razlika u slobodnim bacanjima. Na kraju mislim da je domaćin zasluženo pobijedio i čestitam.“, rekao je nakon utakmice trener Crvene Zvezde Mihajlo Uvalin.

„Ja sam već u najavi rekao da nam dolazi ekipa koja je već sada zrela i koja ne zaslužuje mjesto na kojem jesu. U glavi sam i prije ovog susreta imao ovakav tok utakmice, iz razloga što se napravila nekakva situacija i stanje da smo mi favoriti protiv Zvezde. Mi protiv ni jedne ekipe u NLB ligi nismo favoriti i u startu utakmice kada smo trebali prelomiti na veću razliku radili smo gluposti jer su igrači mislili da mogu igrati svoju igru što je kontraproduktivno. Nakon toga smo ušli u egal i nastala je drama ali ovo je jako bitna pobjeda. Čestitke mojim igračima na pobjedi.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije