"Uvijek objašnjavam da mi iz Srbije nismo takvi kakvim smo predstavljeni"
(Foto: EPA)

Teodosić o "problemima" u ekipama

"Uvijek objašnjavam da mi iz Srbije nismo takvi kakvim smo predstavljeni"

Midhat Šljivak

Miloš Teodosić je prethodnih desetak godina bez ikakve dileme jedan od najboljih košarkaša Evrope.

Od prošle sezone 31-godišnji playmaker nastupa u najjačoj ligi svijeta (NBA) gdje je član Los Angeles Clippersa.

Dolaskom u LA morao se navići na posve novu sredinu, a ističe da je osjećao veliki teret zbog činjenice da dolazi iz Srbije, jer mnogi imaju negativno mišljenje o ovoj zemlji.

"Osjećao sam teret u svakom timu u kojem sam bio jer sam iz Srbije. U svakom timu postojao je Amerikanac ili igrač iz neke druge zemlje kojima sam morao objašnjavati da mi nismo takvi kakvim nas svi predstavljaju", rekao je Teodosić, te je dodao:

"Nedavno mi je jedan saigrač, koji je bio prvi put u Srbiju, poslao poruku da mu ponovo sredim boravak u Srbiji. Patrick Beverley, koji je igrao sa juniorskom reprezentacijom SAD-a na SP u Novom Sadu, imao je negativna iskustva. Ali, potom je sa Olympiacosom dolazio u Beograd i potpuno je promijenio mišljenje. Uvijek će se međutim morati nekom objašnjavati. Slika o nama u svijetu je takva kakva je. Radimo svi na tome da to promijenimo", istakao je Teodosić.

Sprski košarkaš je u prvoj sezoni nastupio u 45 utakmica i ostvario je prosjek od 9.5 poena i 4.6 asistencija po meču.

Top Komentari

Babo
Radite da promijenite,naravno pa opet pijevate noz zica Srebrenica mame vas zalosne najebem...najgori ste na planeti narod...puuuu
33 9
Svojprisebi
Zato je sejk Imran Hossein zlato. jedini iz Muslimanskog svijeta koji smije pricati Istinu. ne mozes ti na citav narod stavit etiketu genocidasa. Sta vam je ljudi???? pa nije svaki svabo fasista radi onog sto je hitler radio....
11 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi