Uzbudljiva završnica na Grbavici, Spars Realway pobijedio Leotar

Prvenstvo BiH

Uzbudljiva završnica na Grbavici, Spars Realway pobijedio Leotar

M. Šljivak, foto: T. Hebib

OKK Spars Realway pobijedio je KK Leotar rezultatom 85:83 u susretu prvog kola košarkaškog prvensva BIH.

Sparsi dobro otvaraju ovaj meč. Nakon deset minuta igre imali su devet poena prednosti (24:15) i činilo se kao da su na dobrom putu da jako brzo osiguraju trijumf u ovom meču.

Međutim, Leotar je pokazao da je kvalitetna ekipa. Niti u jednom trenutku gosti nisu ni pomišljali da se predaju, pa su zahvaljujući sjajnoj završnici druge dionice došli na samo minus dva, 44:42.

Rezultatska klackalica viđena je u drugom poluvremenu. Ekipe su se sjenjivale u vodstvu, Leotar je nakon 30 minuta igre imao dva poena prednosti (62:64), a pobjednik je odlučen u samom finišu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sparsi su na kraju bili uspješniji. Uz dosta muke su stigli do pobjede i na pravi način su otvorili prvenstvo.

Vojin Ilić je sa 29 poena predvodio Sparse, a sjajan je bio i Kenan Kamenjaš sa 23 poena i 10 skokova. Kod gostiju Stefan Mijović je ubacio 31 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi