Valencia i Bilbao odigrali susret za pamćenje, pobjeda Caje

Valencia slavila nakon produžetka, 113:111

Valencia i Bilbao odigrali susret za pamćenje, pobjeda Caje

Večerašnjim utakmicama nastavljeno je 16. kolo Endesa ACB lige. U derbiju kola Valencia je na svom parketu dočekala Bilbao.

Valencia - Bilbao 113:111

 

Odličnu košarku vidjeli smo u prvih deset minuta. U jako efikasnoj igri bolje se snašla domaća ekipa, te je prvu četvrtinu riješila u svoju korist rezultatom 31:21. Bilbao je bio bolja ekipa u drugoj četvrtini, ali nije uspio doći do vodstva, Valencia je na odmor otišla sa vodstvom 50:46. 

 

Odlična igra obje ekipe i u nastavku susreta. Valencia je vratila osjetniju prednost, te je u posljednjih deset minuta ušla sa osam poena viška. Imala je Valencia sigurnu prednost većim dijelom susreta, ali je Bilbao u posljednje dvije minute ušao sa dva poena zaostatka. U nevjerovatno zanimljivoj završnici, kada su svi očekivali da će Valencia zadržati prednost i slaviti Bilbao se trojkama Vasileiadisa vratio u utakmicu i odveo je u produžetak. U produžetku se bolje snašla Valencia i na kraju je slavila 113:111. 

 

Najefikasniji igrač Valencie bio je odlični Bojan Dubljević sa 32 postignuta poena, dok je Kelati dodao 17. Kod gostiju Hamilton je postigao 24 poena. 

 

Estudiantes - Caja Laboral 68:72

 

Estudiantes je na svom parketu dočekao preporođenu Caju Laboral. Ekipa Žana Tabaka već duže vrijeme ne zna za poraz. U prvih deset minuta vidjeli smo igru koš za koš, a domaćin je imao minimalnu prednost, 17:16. U nastavku prvog poluvremena bolja ekipa je Caja, koja na odmor odlazi sa pet poena viška. 

 

Nastavak je donio nešto efikasniju igru obje ekipe, a Caja je u odlučujućih deset minuta ušla sa samo tri poena prednosti. Gosti su ipak bili bolja ekipa u ovom susretu te su na kraju zasluženo slavili 72:68.

 

Najefikasniji u redovima Caje bili su Lampe i Oleson sa po 15 poena, dok je za domaćina Gabriel postigao 17. 

 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U preostala dva susreta Cajasol je savladao Manresu 67:60, dok je Gran Canaria bila bolja od Unicaje 70:63. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.