Valencia osvojila povijesnu titulu

Real nemoćan u finalu

Valencia osvojila povijesnu titulu

Edmir Škorić

Valencia je u četvrtoj utakmici savladala Real Madrid sa 87:76 i stigla je do svoje prve titule prvaka Španije u povijesti.

Real Madrid je neprepoznatljiv u ovoj finalnoj seriji doigravanja za prvaka Španije, a večeras je u Valenciji bi potpuno nemoćan.

Nije loše izgledao Real u prvoj četvrtini u kojoj je i vodio, a onda u drugoj Valencia lako dolazi do dvocifrene prednosti, a ubrzo to odlazi na 20 razlike. 

U nastavku Real uspijeva donekle da spusti razliku, ali u zadnjoj četvrtini je Valencia održala sigurnu prednost i zasluženo dolazi do 3:1 vodstva u finalu i konačno je, prvi put u povijesti, osvojila prvenstvo Španije.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Valenciju je Sastre predvodio sa 19 poena, Diot je dodao 11, Thomas 12, Sato 10 poena, dok je kod Reala jedini bio raspoložen Llull koji je ubacio 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi