Poraz Partizana u Valenciji
Tim Željka Obradovića konstantno je padao u igri u završnim dijelovima perioda i na kraju je poražen u Valenciji

Euroliga, 20. kolo

Poraz Partizana u Valenciji

Midhat Šljivak

Košarkaši Partizana poraženi su večeras kao gosti od Valencije rezultatom 89:81 u susretu 20. kola Eurolige.

Partizan iza sebe ima jako dobar niz utakmica, ali večeras u Valenciji crno-bijeli nisu mogli do novog trijumfa i doživjeli su poraz.

Partizan je kontrolisao uvodne minute meča. Tim Željka Obradovića je imao rezultatsku prednost, ali stao je krajem prvog perioda.

Uslijedila je serija Valencije od 12:2. Nije u tim trenucima Partizan mogao pogoditi ništa i nakon deset minuta igre domaći tim je imao devet poena prednosti, 27:18.

Valencia je nastavila 'gaziti' i u drugoj dionici. Razlika je u jednom trenutku išla i na 16 poena, no Partizan je uspio smanjiti prednost do odlaska na odmor na poprilično boljih 10 razlike, 47:37.

Dopustila je Valencia beogradskom klubu da se u trećoj dionici potpuno vrati u utakmicu. Došli su na minus tri, ali potom ponovo slijedi pad u igri kojeg su košarkaši domaćeg sastava maksimalno koristili.

Oglasi

Do kraja trećeg perioda Valencia igra mnogo bolje. Razlika je ponovo bila dvocifrena i u posljednju dionicu se ušlo s 11 poena prednosti u korist Valencije, 69:58.

Nakon plus 14 u uvodu posljednje dionice malo ko je očekivao da će se Partizan vratiti, no na klupi crno-bijelih je Željko Obradović i to je sama prednost za Beograđane.

Predaje nije bilo. Na sredini igre u ovom periodu Partizan dolazi do minus tri (75:72) i potpuno se vraća u utakmicu.

Ipak, u ključnim trenucima Valencia je bolja. Uspjeli su slomiti Partizan u samoj završnici i na kraju je domaći tim došao do pobjede u ovom susretu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bojan Dubljević je predvodio Valenciju do trijumfa u ovom meču s 20 poena i šest skokova, a efikasan je bio i Webb III sa 17 ubačenih poena.

Kod Partizana Dante Exum je bio najefikasniji s 22 ubačena poena, a Kevin Punter je dodao 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi