Valencia srušila Barcelonu , Manresa do prve pobjede

Manresa došla do prvog trijumfa u sezoni

Valencia srušila Barcelonu , Manresa do prve pobjede

U posljednje dvije utakmice Španske Endesa ACB lige sastali su se Valencia i Barcelona, te Manresa i Estudiantes. Velike pobjede slavili su domaćini.

Valencia - Barcelona 81:78

 

Barcelona je došla na megdan Valenciji koja je pred ovo kolo bila druga na tabeli. Katalonci su bolje otvorili susret i nakon samo par minuta vodili, 13:2. U drugu četvrtinu Barcelona je ušla sa vodstvom 23:13. U nastavku prvog poluvremena, domaćin je zaigrao mnogo bolje i uhvatio rezultatski egal. Na poluvrijeme su gosti otišli sa vodstvom 43:41. 

 

U nastavku susreta Valencia je nastavila sa dobrom igrom, preokrenula rezultat na svoju stranu i u posljednjih deset minuta ušla sa šest poena viška. Barcelona je u odlučujućoj četvrtini vratila rezultatsku neizvjesnost. Imali su košarkaši Xavija Pascuala i šut za produžetak, ali je Valencia slavila, 81:78. 

 

Najefikasniji u redovima Valencie bio je Bojan Dubljević sa 19 poena, dok je Kelati postigao 15. U protivničkoj ekipi Huertas je postigao 21 poen, a Tomić 14. 

 

Manresa - Estudiantes 98:89

 

Manresa i Estudiantes odigrali su posljednji susret sa devetog kola Endesa ACB lige. Manresa je jedini tim do sada u Španiji koji na svom kontu nema niti jedan trijumf. Estudiantes igra odlično ove sezone, a gosti su do sada slavili u pet susreta. Odličan susret vidjeli smo u prvoj četvrtini, a nakon deset minuta vodili su gosti, minimalno, 23:22. U nastavku prvog poluvremena Manresa je došla do preokreta i na odmor otišla sa četiri poena viška. 

 

Nastavio je domaćin sa dobrom igrom i u nastavku susreta, nisu dozvolili Estudiantesu da preokrene, a Manresa je u odlučujućih deset minuta ušla sa prednošću 78:71. Do kraja je domaćin sačuvao prednost i slavio 98:89. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

 

Najefikasniji u redovima Manrese bio je Troy Devries sa 20 poena, dok je Adam Hanga dodao 15. U redovima Estudiantesa 30 poena postigao je English.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije