Valjevci srušili Olimpiju

Meč 26. kola Regionalne ABA lige

Valjevci srušili Olimpiju

D. Vejo

Ekipa Metalca na svom parketu večeras je savladala ljubljansku Olimpiju rezultatom 74:61 i tako napravila novi korak u borbi za opstanak u društvu najboljih. Po četvrtinama je bilo 14:12, 19:12, 25:16 i 16:21.

U prvih nekoliko minuta prvog perioda, sve je proteklo u odmjeravanju snaga. Redao se koš za košem pa je tako utakmica bila u egalu. Sve do skoro dvije minute prije kraja, kada su domaćini obezbjedili sebi dva poena razlike.

Drugi period ponovo je protekao u znaku domaćina. Košarkaši Metalca prebacili su u veću brzinu i tako se odmakli na sedam poena razlike. Čime prvo poluvrijeme privode kraju, te s prednošću odlaze na odmor.

Isti scenario viđen je u nastavku. Centar Valjevaca Đorđe Majstorović blistao je u pretposljednjem periodu meča. Sjajnim koševima doveo je svoj tim u vodstvo, koje je u redove gostiju unijelo potpunu nervozu. Usljedilo je i nekoliko šuteva za tri poena, koje je domaćin uspješno realizovao te tako nagovijestio pobjednika meča.

Završni period donio je blagi pad u igri Metalca. Gosti su postigli 21 koš i na taj način su pokušali smanjiti bodovnu razliku, međutim nije išlo.

Najefikasniji u timu Metalca bio je Đorđe Majstorović koji je postigao 19 poena, imao sedam skokova i pet asistencija, dok je to kod Olimpije bio Robinson koji je ubacio 12 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi