Valladolid poražen, Sinanović bez učinka

Ekipa Nedžada Sinanovića poražena

Valladolid poražen, Sinanović bez učinka

Valladolid je večeras ugostio na svom terenu ekipu Fuenlabrade, a ekipa Nedžada Sinanovića poražena je nakon produžetka, 104:102. 

Gosti iz Fuenlabrade svoj ritam su nametnuli već u prvoj četvrtini i prvih deset minuta riješili u svoju korist, 31:23. Nastavila je ekipa iz Madrida sa dobrom igrom i u nastavku prvog poluvremena i na odmor otišla sa 19 poena viška. 

 

U drugom poluvremenu vraća se Valladolid, prvo su treći period dobili, 23:12 i u odlučujuću četvrtinu ušli sa osam poena zaostatka. Uspjeli su nadoknaditi i to i izboriti produžetak. U dodatnih pet minuta bolje se snašao gost i slavio 104:102. 

 

Nakjefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je James Feldeine sa 31 postignutim poenom. Za Valladolid 26 poena postigao je Nacho. Nedžad Sinanović je odigrao četiri minute, ali je bio bez učinka. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

 

U ostalim susretima, Bilbao je savladao Manresu, 83:63, a po 13 poena za Baskijce postigli su Moerman i Hervelle. Kod gostiju 23 poena postigao je Troy DeVries. Gran Canaria je poražena od Valencije 79:65. Najefikasniji u pobjedi Valencije bio je Doellman sa 23 poena, dok je u redovima poražene ekipe 12 poena postigao Uroš Slokar. Estudiantes je savladao Blusens Monbus, 89:66. Odlični Carl English postigao je 39 poena, dok je za goste 21 postigao Corbacho. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.