Valter Tavares MVP 27. kola Eurolige

Košarkaš sa Zelenortskih Otoka

Valter Tavares MVP 27. kola Eurolige

Centar madridskog Reala Valter Tavares MVP je 27. kola košarkaške Eurolige. 

Njegovih 13 koševa, 12 skokova i 4 blokade u preokretu protiv milanskog Armanija bili su dovoljni za indeks korisnosti od 29. Isti omjer u ovom kolu imao je i Bayernov Greg Monroe no laskavu titulu odnio je ogromni košarkaš sa Zelenortskih otoka iz jednostavnog razloga jer nje njegov tim pobijedio, dok je Bayern poražen od Baskonie na svom parketu. 

Ispod njih dvojica čak tri su košarkaša koja su u proteklom kolu imala indeks korisnosti od 26. To su Maccabijev Otello Hunter, Mike James iz CSKA te Žalgirisov krilni košarkaš Zach Leday.

Najviše poena u ovom kolu postigao je košarkaš Zenita Austin Hollins protiv moskovskog CSKA, a Shane Larkin i dalje je prvi strijelac ovog natjecanja s 21.5 košem u prosjeku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi