Vanessa Bryant prolazi kroz pakao: "Uništili su me, izdali i ponizili..."

Zbog spornih fotografija

Vanessa Bryant prolazi kroz pakao: "Uništili su me, izdali i ponizili..."

A. Čaušević

Udovica Kobeja Bryanta, Vanessa Bryant, u petak je oštro optužila vlasti za ilegalno širenje fotografija tijela bivšeg igrača LA Lakersa i njegove kćeri Gianne (13 godina) nakon što su izgubili život u helikopterskoj nesreći.

"Osjećam se slomljeno, povrijeđeno i izdano od strane zaposlenika okruga koji su objavili fotografije", rekla je pred sudom u Los Angelesu, dodavši da još nije vidjela te fotografije jer ih želi "zapamtiti onakve kakve su bile".

Ove izjave su stigle tokom osmog dana suđenja nakon tužbe koju je žena legendarnog košarkaa podnijela protiv okruga Los Angelesa nakon što je nekoliko zamjenika 'šerifa' i pripadnika vatrogasne službe među njegovim poznanicima proširilo fotografije beživotnih tijela Kobea i njegove kćeri u jednom od kafića.

Vanessa Bryant tvrdi da je žrtvama povrijeđeno pravo na privatnost te da je rodbini nanesena "velika bol", zbog čega od drave Kalifornije traži novčanu odštetu čiji iznos još nije preciziran, ali koji bi prema pisanju američkih medija mogao doseći cifru od "nekoliko miliona dolara".

Osim toga, tokom svjedočenja, udovica Bryant uvjeravala je da trpi emocionalni stres zbog "straha" da će ona ili njena djeca u budućnosti pronaći "užasne fotografije svojih najmilijih na internetu".

Zapravo, nije mogla suzdržati suze opisujući kako je morala "napustiti kuću" da je porodica ne bi vidjela kako plače kada je u članku u Los Angeles Times pročitala da se fotografije navodno šire internetom.

Oglasi

Ovu tužbu zajedno su podnijeli Vanessa Bryant i Chris Chester, udovac koji je izgubio suprugu i kćer, također staru 13 godina, u nesreći iz januara 2020. godine u kojem je smrtno stradalo 9 ljudi.

Tokom otvaranja suđenja prošle sedmice, odvjetnik Vanesse Bryant, Luis Li, utvrdio je da fotografije nisu snimljene u službenu svrhu istrage nesreće, već da postanu "vizualni trač" i ponize žrtve.

"Bili su više puta podijeljeni ljudima koji nisu imali apsolutno nikakav razlog da ih prime", utvrdio je Li.

Odbrana je sa svoje strane tvrdila da se fotografije nisu pojavile na internetu dvije i pol godine od nesreće te da stoga nema razloga za pomisao da bi se tako nešto sada moglo dogoditi.

Posljednjih dana oglasilo se i nekoliko uključenih u cijeli slučaj, a njihova se verzija temelji na činjenici da su fotografije s mjesta nesreće već izbrisali te da su ih podijelili s drugim ljudima.

Okružni advakota Los Angelesa smatrali su da trajnim brisanjem fotografija zagarantovano neće izaći u javnost.

Prošle je godine Vanessa Bryant postigla finansijsku nagodbu s helikopterskom kompanijom koju je je tužila za nesreću u kojoj je poginula legenda Los Angeles Lakersa Gianna i još sedam osoba.

U februaru 2021. godine istražitelji su tvrdili da je pilot helikoptera bio dezorijentisan zbog magle i tvrdili da nije slijedio utvrđeni protokol pilotiranja kada je letio u gustoj magli.

Kobe Bryant je četvrti strijelac svih vremena u NBA ligi (33.643 poena) i legenda Los Angeles Lakersa, s kojima je osvojio pet prstenova pokazujući neumoran takmičarski duh.

Top Komentari

bk123
Potpuno razumijem gospodju Brayant...nekim ljudima ni mrtvi ništa ne znače, i preko mrrvih traže neku vrstu popularnosti.... potpuno razumijem ženu koja želi u sebi zadržati sliku čovjeka i dijeteta onakve kakve ona želi i kakve ona pamti...a ne danas sutra da joj pred očima dodje slika unakaženog dijeteta i da ponovo proživljava bol koju nitko ne bih trebao osjetiti...neki ljudi stvarno nemaju mjere i koliko god mobiteli valjaju postoje mogućnosti na njemu koje mogu uništiti dosta stvari
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi