Vardi poeni, Domercantu bodovi

Olimpiji težak poraz od Unicsa

Vardi poeni, Domercantu bodovi

U prvoj utakmici večerašnjeg programa 5. kola Eurolige, Unics je u svojoj Areni "Basket Hall" pred 5 000 gledalaca bio uspješniji od Olimpije i slavio sa 81:51.

Bio je ovo ujedno i dvoboj dvojice naših reprezentativaca Henry Domercanta i Ratka Varde, nakon kojeg je više razloga za zadovoljstvo imao Domercant.

Ovaj igrač je postigao 8 poena, ali i 7 skokova uz 3 asistencije. Za treću pobjedu Unicsa u okviru grupe D najzaslužniji je bio Terrell sa 22 poena.

U sastavu poraženih najviše se istakao upravo Varda sa 13 poena i 4 skoka. Ovo je Olimpiji bio 4 poraz u Euroligi, drugi nakon Galatasaraya u nizu.

Olimpija je bila uspješnija u samom početku meča i prvu četvrtinu završila u svoju korist (18:20). U nastavku mnogo bolja igra ruskog sastava koji je preokrenuo rezultat nakon druge četvrtine (21:14), te u trećoj i potvrdio ovaj obrat dopustivši Olimpiji da postigne samo 5 poena (22:5). U četvrtom periodu razlika je u korist Unicsa opet podebljana (20:12).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.