Vasilije Micić na pragu Reala
Transfer karijere za košarkaša iz Srbije

Odlično pojačanje za narednu sezonu

Vasilije Micić na pragu Reala

E. Dindić

Vasilije Micić koji je prošlog ljeta potpisao ugovor sa Anadolu Efesom na jednu godinu, iduće sezone već bi mogao da promjeni sredinu. 

Kako navode mediji u Španiji, ovaj košarkaš je glavna meta Reala iz Madrida, koji dodatno želi da pojača poziciju playmakera.

Pregovori između dvije strane su vođeni prije početka Kupa Kralja, te ovaj košarkaš za kraljevski klub  bi trebao nastupati od iduće sezone.

Micić je jedan od najboljih košarkaša Efesa ove sezone, te nalazi se na prosjecima od 11,8 poena i 5,2 asistencije u Euroligi.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sa njegovim dolaskom bekovska linija tima iz Madrida bi izgledala zaista odlično, te osim Micića na vanjskim pozicijama bili bi Sergio Llull i Facundo Campazzo, te bi bilo jako teško protivnicima da ih zaustave.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi