Vasiljević slavio sa Kolossosom
Saša Vasiljević upisao je novu pobjedu

Grčka košarkaška liga, 24. kolo

Vasiljević slavio sa Kolossosom

Saša Vasiljević i Kolossos ostvarili su važnu pobjedu u 24. kolu prvenstva Grčke. Na gostovanju kod atinske Olympie došli su do trijumfa rezultatom 73:62.

Potencijalni bh. neprezentativac ne može se pohvaliti dobrom partijom jer je upisao samo 2 poena i skoka, te 3 asistencije, ali je najvažnije da je njegov tim došao do pobjede. Harissis sa 19 koševa i Papanikolopoulos (15) bili su najbolji strijelci pobjedničkog tima.

Iz ovog kola treba izdvojiti važnu pobjedu Olympiacosa nad Trikalom (81:60), te neočekivan poraz Panahtinaikosa u Solunu kod PAOK-a. Bilo je 77:76.

Na tabeli vodi Olympiacos sa 47 bodova, a slijede Panathinaikos 44, Aris 42, Marousi Costa Coffee 40, Panellinios 40, Panionios OnTelecoms 38, AEK 35, PAOK 35, Kolossos VAP 35...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.