Vassilis Spanoulis MVP za februar

Nakon završetka Top 16 faze

Vassilis Spanoulis MVP za februar

Vassilis Spanoulis, košarkaš Olympiakosa iz Pireja je u izboru Euroleague Basketballa izabran za najkorisnijeg igrača Eurolige za mjesec Februar.  

Ovo priznanje, MVP igrač je zaslužio nakon što je odigrao fenomenalne partije za tim iz Grčke u samoj završnici Top 16 faze, kada su igrači Dušana Ivkovića dohvatilu doigravanje iako su "šesnaestku" otvorili sa dva vezana poraza. Da je Olympiakos kojim slučajem ispao nakon Top 16 faze, bilo bi to po prvi put nakon šest uzastopnih nastupa kada su u pitanju doigravanja u Euroligi.

 

Ovaj doseg ekipe i Spanoulisa je veći ako se zna da je tim iz Pireja prije ove sezone pretrpio drastične promjene nakon što je prošlog ljeta pa sve do današnjeg dana čak 12 novih igrača obuklo crveno-bijeli dres

 

Vassilis Spanoulis, koji je već tri puta u svojoj karijeri bio član najboljih petorki u dosadašnjim euroligaškim sezonama, tokom februara je imao prosjek od 14,5 poena (za tri 45,5 %), 3,3 asista i dvije ukradene lopte po utakmici.

 

Odličan je bio u susretu koji je mnogo toga odlučivao, onom protiv Galate kada je postigao 20 poena.

 

Olympiakos će se u četvrtfinalu sastati sa Montepaschi Sienom u seriji koja starta 20. marta. Siena ima prednost domaćeg terena.

 

 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije