Važan okršaj za Teletovića i Caju

Večeras veliki derbi u grupi A

Važan okršaj za Teletovića i Caju

U okviru 6. kola Eurolige danas će na parket i prvi strijelac ovoga takmičenja i reprezentativac BiH Mirza Teletović, koji će sa Cajom Laboral dočekati Fenerbahce Ulker.

Ovo je naravno i derbi aktuelnog kola kada je u pitanju grupa A. Oba sastava imaju identičan skor (3-2) i sasvim je jasno da će ovaj meč biti dvoboj za prvo mjesto.

Ovo će ujedno biti i veoma specifičan susret za trenera Ulkera, Nevena Spahiju, koji je upravo Laboraliste vodio do titule najboljih u Španiji i sa kojim je ekipa iz Vitorije učestvovala na Final Fouru 2008. godine.

"Ovo je ključna utakmica u našoj grupi A. Caja Laboral je slična nama, bolji su sada nego kad smo igrali prvi put u Turskoj. Također se odlično poznajemo. To će biti snažna utakmica. Bit će veoma teško igrati u njihovoj areni pred njihovim navijačima", govori pred ovu utakmicu trener gostiju Neven Spahija.

Sa druge strane terena na klupi Caje, Duško Ivanović je baš kao i njegov kolega svjestan važnosti ovog susreta.

"Trenutno su svi timovi u našoj grupi u poziciji koja nudi prolaz u Top 16. Svjesni smo da ne smijemo "pasti" ponovo u našoj dvorani. Fener je unaprijedio svoju igru od našeg zadnjeg susreta. Moramo biti koncentrisani i igrati dobru odbranu ukoliko želimo pobjedu", rekao je Ivanović, koji večeras neće moći računati Reggie Williamsa (još najmanje dvije sedmice), ali kojeg bi mogao zamijeniti Goran Dragič, novopridošli igrač.

Fener ima veće probleme. Oni su još uvijek bez Mirsada Turkcana, Marka Tomasa i Engira Atsuna. Turkcan je skoro spreman da se vrati u sastav.

U ovom srazu, Roko Ukić iz Fenera će pokušati doći do tri asista što bi ih ukupno bilo 200 u njegovoj karijeri kada je Euroliga u pitanju. I za njega će ovo biti posebna utakmica, jer je upravo sa Cajom (tada Tau Ceramicom) 2005. godine po prvi put zaigrao u Euroligi.

Osim pobjede, naš Mirza Teletović će sa samo jednom trojkom na ovom meču doći do 16. utakmice u nizu u kojoj je pogađao najmanje jednu tricu. Naš reprezentativac je ujedno prvi strijelac najjačeg evropskog klubskog takmičenja sa 23 poena u prosjeku. Na 11 prijašnjih utakmica Eurolige Teletović nije imao manje od 10 poena.

Derbi grupe A u Vitoriji počinje u 20:45 sati.

Evo i ostalih utakmica današnjeg programa 6. kola Eurolige:

Grupa A:
Nancy (2-3) - Bennet Cantu (3-2) Cantu će igrati bez Marka Šćekića, Micov i Cinciarini se očekuju u timu iz Italije. Nancy nema problema sa povredama kod igrača.

Grupa B:
Unicaja (3-2) - Panathinaikos (3-2) Joel Freeland i EJ Rowland su upitni za utakmicu protiv sastava iz Grčke, koji će nastupiti bez Perperogloua i Tsartarisa.
Zagreb (1-4) - Brose Basket (2-3) Goldsberry neće biti u sastavu Brosea. Za Zagreb: Kasun nije trenirao prošle sedmice, Heytvelt je pod znakom pitanja.

Grupa C:
Real (3-2) - Spirou (1-4) Veličković još uvijek nije spreman za igru u Realu, Spirou je još uvijek bez Broylesa.
Maccabi (4-1) - Armani (2-3) Igrači oba tima su spremni za utakmicu u Nokia Areni.

Grupa D:
Galatasaray (2-3) - Prokom (0-5) Igrači oba tima su spremni za utakmicu.
Barcelona (5-0) - Olimpija (1-4) Igrači oba tima su spremni za utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.