Važne pobjede za Vardu i HEO

Liga 12

Važne pobjede za Vardu i HEO

E. Škorić

HEO i Varda su ostvarili jako važne pobjede u 20. kolu Lige 12, dok je Široki trijumfovao u Bijeljini.

HEO je u Bileći savladao Mladost 82:75 i na taj način na korak od opstanka u Ligi 12. 

Domaći su dobrom igrom u zadnjoj dionici (27:12) uspjeli da dođu do pobjede i sada su jako blizu cilju, a to je sigurno ostanak u društvu najboljih.

Negovanović je sa 26 poena predvodio domaće, a na drugoj strani je Đurica ubacio 18, Đuranović 16, a Knežević 14 poena.

Široki Brijeg je u Biljeini protiv Građanskog slavio sa 85:80. Širokobriježane su do trijumfa vodili Katić sa 23, odnosno Novačić sa 20 poena, dok je Boljkovac u domaćem timu ubacio 17, poen manje ubacio je Damjanović.

Širokom je ovo bila 12. pobjeda, a Građanskom 11. poraz u sezoni.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Varda je ostvarila jako važnu pobjedu u borbi za opstanak protiv Leotara (82:75). Radić je srušio gose iz Trebinja sa 20 poena, a pratili su ga Đurđević sa 17, te Janković i Stanimirović sa po 13 poena. Rikalo je bio najefikasniji na utakmici sa 21 poenom, a osim njega, u timu Leotara dobru partiju je pružio i Radisavljević, koji je ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.