Velić: Odigrali smo pametno i agresivno

Izjave trenera nakon utakmice Širokog i Budućnosti

Velić: Odigrali smo pametno i agresivno

Izabranici Ivana Velića večeras su u dvorani na Pecari priredili pravu košarkašku predstavu.

Rezultatom 69:61 momčad Širokog je odličnom igrom tokom cijelog susreta potpuno zasluženo savladala ekipu Budućnosti.

Svakako da je trener Velić bio zadovoljan pristupom, agresivnošću, koncentracijom i na kraju pobjedom svoje momčadi, a upravo j eto naveo u najavi ove utakmice kao pravi i jedini recept za svakog protivnika.

„Zadovoljan sam, čestitam igračima, mislim da smo dobili po meni trenutno momčad koja spada u top 3 u ligi. Odigrali smo pametno i agresivno i primili smo ovako malo koševa od ovakve ekipe što je velika stvar.“, rekao je nakon utakmice trener Širokog Ivan Velić.

„Odlično smo se pripremili za utakmicu, presudila je naša agresivnost. Bili smo borbeniji i više smo željeli pobjedu koju smo na kraju zasluženo i slavili.“, rekao je mladi igrač Širokog Boris Barać.

„Čestitke Širokom na zasluženoj pobjedi. Tokom svih 40. minuta odigrati na ovakvom nivou je veliko. Mi smo izgledali puno drugačije nego što smo se pripremali za ovu utakmicu. Nismo ličili na tim kakav smo bili u prošlim kolima.“, rekao je nakon utakmice trener Budućnosti Dejan Radonjić.

Široki u sljedećem kolu opet igra na Pecari, a ugostit će Cedevitu dok Budućnost dočekuje drugog bh predstavnika u NLB ligi, momčad Igokee.

Širokobriježani nikad do sada nisu imali ovoliki broj mladih igrača u ekipi, a pogotovo igrača koji potječu iz njihovog omladinskog pogona. Ove sezone, uz samo četiri iskusna igrača, momčad Ivana Velića igra odlično što je veliki uspjeh za Široki Brijeg.

Na današnjoj utakmici sa Budućnosti bilo je oko 2000 gledatelja što svakako nije mali broj, ali ova ekipa igra tako da zaslužuje punu dvoranu i nadamo se da će publika to prepoznat te dati još veću podršku ovoj mladoj ekipi kojoj je ona itekako od velikog značaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.