Veličković MVP kola
Najkorisniji u 14. kolu: Novica Veličković

Najbolji učinak u 14. kolu

Veličković MVP kola

Najkorisniji igrač 14. kola regionalne košarkaške NLB lige je prvotimac Partizana Novica Veličković, Krilni centar prvaka Srbije i Jadranske lige, je u pobjedi svog tima protiv Krke (80:65) imao index korisnosti 40, što mu je ubjedljivo donijelo laskavu MVP titulu.

Veličković je imao 27 poena, četiri skoka i sedam asistencija, a na njemu je načinjeno devet prekršaja.

U najbolju petorku ušli su još Zvezdin Amerikanac Lorens Roberts sa indexom 33, Vladimir Micov (Budućnost) 30, Dejan Ivanov (Zadar) 28 i Marko Šutalo (Vojvodine) 28.

Kada se pogleda učinak sezone, na listi najkorisnijih igrača i dalje je u vodstvu mladi centar Zagreba CO Ante Tomić sa prosječnim indexom 22.08. Drugi je Vlado Ilievski (19.09), a treći Dragan Labović (18.21).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.