Velika pobjeda MZT-a u Zagrebu
Foto: ABA

ABA liga, 16. kolo

Velika pobjeda MZT-a u Zagrebu

M. Šljivak

Košarkaši MZT-a iz Skoplja pobijedili su kao gosti Cibonu u Zagrebu 77:92 u susretu 16. kola ABA lige.

Posljednjeplasirani tim ABA lige je kao autsajder ušao u ovaj meč, ali su na kraju upisali veliku pobjedu koja ih ostavlja u igri za opstanak.

Cibona je bolje ušla u meč. Imali su prednost većim dijelom prve dionice i nakon deset minuta igre bilo je plus četiri, 19:15.

Međutim, to je bilo sve od zagrebačkog tima danas. U ostatku meča su još samo jednom imali vodstvo i to u drugoj četvrtini, a MZT je odradio jednu od najboljih utakmica sezone.

Na poluvrijeme su gosti otišli sa tri poena prednosti (38:41), da bi zatim pitanje pobjednika riješili u trećem periodu. Ovaj dio igre su dobili sa 30:18 i u posljednjih deset minuta ulaze sa prednošću od 15 razlike (56:71).

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ciboni povratka nije bilo. Do kraja su gosti iz Skoplja lagano priveli meč kraju i došli su do treće pobjede u sezoni, koja im daje veću nadu za opstanak.

Najefikasni u pobjedničkom timu bili su Stojanovski i Mavra sa po 18 poena, dok je kod Cibone Luka Žorić ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi