Velike promjene u Barceloni: Stižu poznata imena
Foto: EPA

Barca dovodi pojačanja

Velike promjene u Barceloni: Stižu poznata imena

M. Šljivak

Očajna sezona u Euroligi i prvenstvu Španije natjerala je rukovodstvo Barcelone na velike promjene tokom ljeta.

Klub je otpustio trenera Georgiosa Bartzokasa, a na njegovo mjesto je došao Sito Alonso, koji je na odličan način predvodio ekipu Boskonije.

Klub su od igrača za sada napustili bh. reprezentativac Alex Renfroe, te Brad Oleson, Stratos Perperoglou i Xavier Munford, pa se Alonso dao u potragu za novim pojačanjima.

Novi član tima već je postao fantastični Francuz Thomas Huertel, a Barca je već dogovorila dolazak krilnog centra Valencije Pierrea Oriole.

On je samo jedan u nizu košarkaša koji će doći u Blaugranu. Nova dva imena su dogovorila saradnju, a radi se o Adrienu Moermanu (28, 203cm) i Michela Ericu (29, 210cm).

Moerman dolazi iz ekipe Darussafake. Prošle sezone je igrao dosta dobro za ovaj tim, te je u Euroligi imao gotovo 11 poena uz šest skokova po meču. Francuski košarkaš igra na poziciji krilnog centra, dok će mu u narednoj sezoni društvo pod košem praviti i 210 centimetara visoki Nigerijac Micheal Eric.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Ovaj košarkaš je proteklu sezonu igrao za Bilbao, a prosječno je po meču u Endesa ligi ubacivao 9,5 poena uz 5,6 skokova po meču.

U narednom periodu očekuje se dolazak još nekoliko pojačanja, pa ćemo Barcelonu u narednoj sezoni gledati u jako zanimljivom rosteru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti